Jouw interne compas, de unieke reisgids voor jouw leven.

sonja-langford-eIkbSc3SDtI-unsplash

Vorige week sprak ik over wat het werken aan een ochtend routine die werkt voor mij me heeft gebracht. 

Het leerde me letterlijk op de pauze knop drukken, stil staan, weer voelen wat ik nodig had. 

Het maakte me bewust van mijn energiepeil in de ochtend en gedurende de dag. Het maakte voor mij inzichtelijk wat me energie kost en dat wat me energie geeft.

Maar doordat het me leerde voelen bemerkte ik ook onrust. 

Ondanks dat ik voor mezelf die uitdagende droombaan dicht bij huis had gecreëerd voelde ik me niet echt gelukkig met mijn dagindeling, mijn werkzaamheden. Bracht het me niet meer de vreugde die ik eerst wel voelde.

Aan het zwembad in Portugal met het zelfhulpboek van Toby Crabbee Nooit meer druk in mijn hand werd het me duidelijk. Het was een oefening over mijn waarden, mijn interne compas, die me het inzicht gaf wat ik nodig had. 

Stil staan bij wat we echt belangrijk vinden in het leven? Dat schiet er nog wel eens bij in. 

Herken je dit? Hoe start jij de dag? Ben jij je bewust hoe vol jouw batterij is in de ochtend en pas jij jouw ritme gedurende de dag hierop aan?

Door stil te staan bij jouw waarden, kun je richting geven aan je leven. Iedereen heeft een eigen uniek setje waarden: die dingen die wij belangrijk vinden in het leven. Toch handelen we hier lang niet altijd naar deze belangrijke waarden. Ze liggen niet altijd aan de oppervlakte, omdat we ons gedrag gedeeltelijk laten beïnvloeden door de omgeving.

De manier waarop we handelen kan bovendien wel eens tegenstrijdig zijn met onze waarden. Dit kan voor veel onnodige stress en onrust zorgen. Door goed in te zoomen op die waarden kunnen we meer richting geven aan ons leven en doen wat we echt willen. 

Daar aan het zwembad in Portugal ontdekte ik mijn eigen waarden: onder andere betrokken, persoonlijk, optimistisch, open. 

Allemaal waarden die voor mij belangrijk zijn. Die mijn interne compas vormen. Die mijn onrust kunnen verklaren en aan de basis liggen van de krachtige keuzes die ik maak.

Mijn franchise werd te groot (> 200 deelneemsters) . Daardoor kende ik niet meer alle deelneemsters en dat deed gevoelsmatig voor mij af aan die waarden, persoonlijk en betrokken kunnen zijn bij mijn deelneemsters. Dat wat voor mij zo belangrijk was. Dat was waarom ik des tijds de franchise was gestart.

Echter, toen ik de situatie met deze kennis nogmaals bekeek besefte ik dat mijn team deze taak van me over kon nemen. Dat elke trainster betrokken en persoonlijk kon zijn naar haar deelnemers en ik dit los mocht laten. Zodat ik me mocht richten op mijn trainersteam. En zelf persoonlijk en betrokken mocht zijn naar mijn trainsters.

Wow, het bracht de vreugde waar ik naar op zoek was weer terug. 

Ik hoefde geen knopen door te hakken. Een andere manier van kijken naar de situatie was voldoende om het vervelende gevoel weg te nemen. Het zelfinzicht verruimde mijn blik en gaf me het inzicht en de kracht om keuzes te maken. 

Ik merk in mijn coaching hoe krachtige het is om je bewust te zijn van jouw waarden. Om hier weet van te hebben. Deze waarden te kunnen gebruiken om de huidige situatie te bekijken of onrust te verklaren en stappen te kunnen zetten. Ben jij je bewust van jouw waarden?

Het geeft je richting van binnenuit. 

Echter is het daarvoor wel van belang dat je jezelf de tijd gunt. De tijd gunt om stil te staan. Tijd in te bouwen om terug te kijken. Te evalueren hoe het nu echt met je gaat en wat jij nu nodig hebt. 

Weet jij net zoals ik des tijd wist het is nu tijd voor actie. Voel je aan alles dat het nu tijd is om jouw huidige routine door te breken of überhaupt te gaan starten met een nieuwe routine?

Schrijf je dan nu in voor mijn Ochtend Routine Challenge. 7 dagen lang krijg jij van mij een mail met duidelijke instructie en vragen. De enige vraag die ik jou stel vooraf is om dagelijks na het ontwaken direct op te staan zodra de wekker gaat en 10 minuten tijd voor jezelf te investeren. That´s it!

Ik laat je heel laagdrempelig ervaren in deze 7 dagen wat een ochtendroutine voor jou kan betekenen en voor verschil kan maken.

Klik hieronder om je in te schrijven dan gaan we maandag 24 september van start!

Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!