Hoe jij direct weer de regie kunt pakken over jouw leven in slechts 10 minuten per dag.

Anouk Boetzer fotografie - Elles_nu-36

Vorige week nam ik je mee in mijn verhaal. Het verhaal waarin ik eigenlijk de belangrijkste persoon in mijn leven keihard voorbij liep, met als gevolg een pittige longontsteking waardoor ik opgenomen moest worden in het ziekenhuis. De zorg voor mijn kids moest overdragen aan mijn schoonouders. En de werkzaamheden binnen mijn bedrijf aan onbekenden overliet.

Altijd klaar staan voor mijn gezin, vrienden, familie, mijn bedrijf en mijn deelnemers had zijn tol geëist. Niets was te gek. En alles kon.

Vaak zei ik JA tegen de ander en daarmee met regelmaat NEE tegen mezelf.

En het erge was ik had het niet eens door. Telkens vroeg ik mezelf weer af hoe ik nou weer in een bepaalde situatie terecht had kunnen komen. En vaak was ik zelf de oorzaak ervan. 

Zelfs op die bewuste zondagochtend waarop ik in de avond opgenomen werd ben ik in de ochtend, durf het bijna niet te zeggen, nog even op en neer gereden naar Noordwijk om goodie bags uit te delen aan mijn deelneemsters omdat het tevens de kick-off was van de locatie Noordwijk.

Ik had natuurlijk ook de goodie bags een week later kunnen uitdelen of de trainster kunnen vragen ze bij me op te komen halen.

Mijn broer die daar ook was i.v.m. het verjaardagsloopje van mijn kerel dacht toen hij me zag : ´Wat doe jij hier? Volgens mij moet jij je bed weer in.`

De longontsteking was een logisch gevolg, al wilde ik dat toen niet zien en zeiden zelfs de artsen dat het pure pech was, van de druk die ik mezelf had opgelegd.

Want niemand anders vroeg me dit allemaal te doen voor al die anderen. Ik was het toch echt zelf geweest. Ik vond dat ik dit, dat, zus en zo moest doen. En vergat alleen mezelf op te nemen in deze lange, never ending to do lijst.

Je begrijpt dat dit zo niet langer door kon gaan.

De hulp die ik van mijn trainsters en van de trainsters via het Hoofdkantoor kreeg, die hielpen mijn bedrijf draaiende te houden dat voelde zo goed.

Hulp vragen is namelijk altijd wel een dingetje voor mij. En nu werd het zo in mijn schoot geworpen. Zelfs na mijn herstel wilde de meiden graag blijven om mijn trainersteam te versterken. Ik was echt dol gelukkig.

Echter stond ik nog steeds niet op mijn eigen dagprogramma. Daar moest iets aan veranderen.

Op een dag kwam er een prachtige gratis cursus voorbij: ´How to become a morning person.´

Ik snoozde graag in de ochtend, stond dan net op tijd op om het riedeltje met de kids voor schooltijd af te ronden en begon vervolgens als ik mijn handen vrij had vooral meteen te doen waarvan ik dacht dat ik het moest doen. Lekker als kip zonder kop in de actiestand, mijn welbekende stress reactie. Dat moest anders.

Deze ochtend routine challenge liet me nadenken over wat het me zou brengen om eerder op te staan.

Kun je je het jezelf al voorstellen? Uitgerust wakker worden met een kopje koffie of thee, lekker buiten in de tuin in je badjas.

Je pakt je notitie boekje erbij, start je meditatie app, gaat alvast een yoga oefening doen of een rondje rennen of gewoon lekker even helemaal niets. Met een hoofd dat licht aanvoelt geen donder wolkjes die voorbij drijven. Zie je het voor je? Kun je je al indenken hoe je je dan zou voelen?

Niets is voor mij zo succesvol geweest als investeren in mezelf en bouwen aan mijn ochtend routine stapje voor stapje. Elke dag weer. En ja, zelfs in het weekend.

Egoïstisch hoor ik je denken?

Niets is minder waar. Want weet je nog wat het gevolg was van mezelf voorbij lopen? Juist ja. Drie keer een bezoek aan de dokterspost, een opname in het ziekenhuis, mijn schoonouders die weken de zorg voor mij kids hebben overgenomen en die twee fantastische trainsters die uit het niets mijn bedrijf kwamen ondersteunen. En dan heb ik het niets eens over al die andere lieve mensen die voor me klaar stonden, betrokken waren en lieve berichtjes en cadeautjes stuurden.

Dit alles had ons bespaard kunnen blijven als ik iets egoïstischer was geweest. Wat vaker Nee had gezegd tegen die ander waardoor ik volmondig JA kon zeggen tegen mezelf.

Er is niemand belangrijker dan JIJ! Want alleen door te investeren in jezelf kun jij duurzaam van waarde zijn voor anderen!

Als jij nu denkt: 

  • ´Dat wil ik ook.´ 
  • ´Ik gun mezelf een moment in de ochtend.´ 
  • ´Ja het is nu tijd om in mezelf te investeren!´ 

Schrijf je dan in voor mijn ochtend routine challenge via deze link. 

Gedurende 7 dagen neem ik je mee aan de hand van een dagelijkse mail en een aantal vragen. Zo bouwen we samen aan jouw ochtend routine die werkt voor jou in slechts 10 minuten per dag.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!